Neuro Emotionele Integratie in zijn originele vorm.

Wij krijgen de laatste maanden veel aanvragen voor onze NEI opleiding van mensen die in NEI geïnteresseerd zijn geraakt door berichten op social media over NEI. Nu zijn er grote verschillen tussen NEI en NEI :)

Oorspronkelijk staat NEI voor Neuro Emotionele Integratie. Deze methode is in 1995 in Nederland geïntroduceerd, werkt met spiertesten, wordt door een therapeut in haar/zijn praktijk bij een cliënt uitgeoefend en helpt de cliënt met zowel bewustwording van de oorzaak van klachten als met het opruimen van onbewuste emotionele blokkades waardoor het zelfherstellende vermogen van lichaam en geest wordt aangezet. Daarna worden binnen het consult alle mogelijke valkuilen rond de klacht onderzocht en verholpen om terugkeer van klachten uit te sluiten.
Het is enerzijds een simpele methode voor cliënten waarin niets herbeleefd hoeft te worden en er toch tot de kern gekomen wordt. Anderzijds is het een complexe methode voor therapeuten om goed in de vingers te krijgen. Voor zowel cliënt als therapeut is NEI een hele efficiënte en waardevolle methode om uiteenlopende klachten mee aan te pakken.

Tegenwoordig zijn er meerdere NEI coaches die opleidingen geven in een vorm van NEI die Nieuw Emotioneel Inzicht genoemd wordt. Ook hier draait het om bewustwording van de oorzaak van klachten. Alleen zijn er een aantal essentiële verschillen met de oorsponkelijke Neuro Emotionele Integratie: Er wordt gewerkt met de biotensor, er wordt volledig online met de cliënt gewerkt en er vindt geen fysieke integratie plaats waardoor het zelfherstellende vermogen niet op elk vlak geprikkeld en aangezet wordt. Voor alle mogelijke valkuilen rond de klacht moet een nieuwe afspraak gemaakt worden. Deze vorm van NEI komt waarschijnlijk voort vanuit een verlangen naar een quick fix van cliënten. En er zullen zeker cliënten zijn die genoegen nemen met de kennis van de oorzaak en de energetische healing via de biotensor.

Aanhangers van de originele vorm

Zoals je misschien al verwacht had en kunt lezen tussen de regels door, werken wij met de originele Neuro Emotionele Integratie. Iedereen die bij ons de NEI opleiding volgt investeert tijd en energie in het leren van een prachtige doorgrondende methode waarin echt contact met de cliënt wordt gemaakt. Via de spiertest, via gesprek met het bewuste en het onderbewuste van de cliënt, en door te luisteren. Om zo op een creatieve manier (zonder voorgedrukte standaard vragen) de persoonlijke weg te vinden in het NEI protocol, waarin wordt onthult wat het is dat de klacht in stand houdt én wat de emotionele blokkade of overtuiging is die de oorzaak vormt van de klacht.
Aangevuld met een integratie techniek die visualisatie, ademhaling, meridianen en acupressuur punten combineert om het zelfherstellende vermogen aan te zetten én met technieken om er zeker van te zijn dat alle blokkades rond de klacht echt opgelost worden voordat de cliënt de deur uit loopt. Voor elke client en elke klacht wordt maatwerk geleverd vanuit bewezen effectieve en efficiënte standaarden. Dat is wat elke cliënt volgens ons verdient.

Het is misschien niet de quick fix die velen verlangen. Het is geen consult via Zoom en 30 minuten later is alles anders. En toch voelt het voor veel cliënten na afloop van een consult wel als een quick fix. Omdat ze vaak direct voelen dat er iets in werking is gezet.

Wil je zelf NEI leren om anderen van hun klachten af te helpen? Weet dan goed welke verschillen er zijn binnen het vakgebied van NEI. En onderzoek wat bij jou past. Over onze vorm van NEI kun je hier meer lezen.

Wil je meer weten over hoe wij werken? Boek dan eens een consult en ervaar de originele vorm van NEI eerst zelf. Als je binnen 6 maanden na het consult besluit om bij ons de NEI opleiding te volgen, dan brengen we de kosten van het consult in mindering op de kosten van de opleiding.