Opleidingen

Causale Bio Therapie

Causale Bio Therapie

Opleiding met 2 lesdagen en online modules

Opleidingen

Causale Bio Therapie

Causale Bio Therapie

Opleiding met 2 lesdagen en online modules

Krijg inzicht in oorzaken van ziekte

Causale Bio Therapie is een unieke manier om inzicht te krijgen in de energetische oorzaak van klachten. Of het nu fysieke of emotionele/mentale klachten zijn, stress gerelateerde klachten of complexe chronische aandoeningen, ergens is er een begin geweest. Op korte termijn hoef je niets te merken van een systeem wat verstoord raakt, zoals de spijsvertering of het immuunsysteem. Maar op langere termijn kan zo’n verstoring doorwerken en je gezondheid flink aantasten.

Hetty Lambert heeft vanuit INTEGRA een methode ontwikkeld om energetisch de oorzaken van klachten te achterhalen en aan te pakken. Samen met Nicole geeft ze deze bijzondere opleiding voor therapeuten die op efficiente wijze voor elke cliënt de spreekwoordelijke vinger op de zere plek willen kunnen leggen.

klassikaal leren van elkaar

werken met testfilters

persoonlijke supervisie

Wat is Causale Bio Therapie?

Causale Bio Therapie is geheel gericht op het vinden en aanpakken van de energetisch aangegeven oorzaken van klachten. Met behulp van diagnostische testfilters voor alle verschillende systemen in het lichaam kunnen we voor elk individu ontdekken waardoor klachten ontstaan zijn. Met de Causale Bio Therapie kijken wij naast de lichamelijke en mentale/emotionele verschijnselen ook naar de vaak onzichtbare energetische verschijnselen. We spreken dan ook over een ‘holistische causale analyse’.

Wat kan Causale Bio Therapie voor jou betekenen?

Ben je (beginnend) therapeut en werk je al met INTEGRA en NEI? Dan biedt Causale Bio Therapie je de mogelijkheid om voorafgaand aan een consult met een cliënt op efficiëntie wijze de voornaamste oorzaken van hun klachten te achterhalen. En wie de oorzaken kent, weet dit in te zetten in een NEI of INTEGRA behandeling. Zonder lange zoektochten naar de beste ingangszin, zonder lange gesprekken met je cliënt om het volledige ziekteverloop te achterhalen. De holistische analyse zal je wijzen naar de diepste oorzaak van de klachten en geven je het beste behandelplan voor elke cliënt.

De Causale Bio Therapie opleiding

 • biedt je inzicht in de oorzaken van klachten nog voor de cliënt op consult komt
 • leert je verbanden herkennen tussen klacht, biologische systemen, oorzaak en oplossing
 • geeft je de tools om efficiënt en oplossingsgericht te kunnen werken

Waardevolle aanvulling op de NEI en INTEGRA. Geeft je een overkoepelend beeld van waaruit je kunt werken. Fijn dat je ook na de cursus cases kunt insturen voor advies! Zo leer ik heel veel door te doen en de feedback is fijn om te ontdekken of ik op het goede spoor zit.

Carolien Vriend, Kinderpraktijk Iris

Zeker de moeite waard om te volgen! Een hele mooie techniek om een diagnose te leren stellen.

Nicole Ooms, Het Vrolijke Stekje

Interessant, praktijkgericht, mooie afronding van voorgaande modulen, compact, geheel is meer dan de som der delen. Prachtige mooie cursus! De kers op de taart.

Adriën Cozijnsen, Cozijnsen Coaching

Wat houdt de Causale Bio Therapie opleiding in?

In deze opleiding worden alle kennis & vaardigheden van NEI, INTEGRA & Bach Bloesemremedies samengesmolten en krijg je aanvullende vaardigheden om cliënten volledig “door te lichten”.

Je leert werken met diagnostische testsets en met therapeutische testsets (6 testsets zijn inbegrepen). Aan bod komen o.a. de ontgiftiging van het lichaam, systemen van opbouw en herstel, de werking van homeopathie en van homeopatische middelen in verschillende potenties. Je leert ook hoe je voedsel allergieën en intoleranties kunt opsporen, vaak nog voordat een cliënt hiervan ernstige klachten ervaart. Het werken met een zogenaamde voedingslijst biedt je de mogelijkheid te bepalen welke voedingsmiddelen heilzaam, neutraal of schadelijk zijn.

De Causale Bio Therapie opleiding bestaat uit:

 • twee lesdagen op locatie
 • online instructie video’s
 • 6 uur supervisie in de vorm van e-coaching om extra inzicht te krijgen in de verbanden die de testfilters aangeven ten opzichten van de klachten van de cliënt

Causale Bio Therapie volgt op de opleidingsmodules Bach Bloesemremedies en INTEGRA.

Wil jij diepgaand inzicht in de oorzaken van
de klachten van jouw cliënten?

Causale Bio Therapie opleiding € 995

  • online instructie video’s en 2 lesdagen
  • inclusief werkboek en praktijkopdrachten
  • inclusief 6 testsets
  • 6 uur supervisie en een jaar lang ondersteuning per mail.

Data: zaterdag 16 en zaterdag 30 november 2024 in Alkmaar.

De opleiding is HBO-conform geaccrediteerd door GRO. De studiebelasting is vastgesteld op 3,5 EC.

Verrijk je praktijk met efficiëntie. Behandel de oorzaak, niet de klacht.

Verrijk je praktijk met efficiëntie. Behandel de oorzaak, niet de klacht.

info-bg-2