Opleidingen

INTEGRA

INTEGRA

Opleiding in 2 lesdagen en online modules

Opleidingen

INTEGRA

INTEGRA

Opleiding in 2 lesdagen en online modules

Onderzoek de oorzaken van klachten

en biedt extra ondersteuning bij herstel.

De INTEGRA-methode is een prachtige testmethode die helpt bij het opsporen van de oorzaak van lichamelijke, mentale en emotionele klachten. En wanneer je de oorzaak vindt, biedt het de mogelijkheid om met natuurlijke middelen (op homeopatische basis) de oorzaak weg te nemen en het zelfhelende vermogen aan te zetten.

Nicole en Hetty werken al meer dan 30 jaar met INTEGRA en geven je in deze opleiding alle handvatten die je nodig hebt om allergieën op te sporen en te verhelpen, nutriënten tekorten op te sporen, diepgewortelde emoties en gedragspatronen te ontcijferen en fobieën voorgoed te verhelpen.

Werken met spiertesten en testsets

Leer hoe je uittest welke middelen geschikt zijn

Reken af met allergieën en intoleranties

Onderzoek de ware oorzaak van een allergie

Leer over het BBRS

Het Basis Bio Regulatie Systeem regelt essentiële celcommunicatie

Wat is INTEGRA?

INTEGRA staat voor …

INTEGRA is een methode vanuit de toegepaste kinesiologie. Met behulp van verschillende protocollen speuren we via de spiertesten naar de oorzaken van onbalans. INTEGRA protocollen werken voor fysieke klachten én emotionele klachten.

Wat kan INTEGRA voor jou betekenen?

Met INTEGRA zijn allergieën en overgevoeligheden op te sporen en op te lossen. Daar waar een reguliere allergietest meet waar het lichaam de voornaamse allergische reactie op geeft, testen we met INTEGRA welke allergieën en overgevoeligheden er verstopt zitten onder de zichtbare allergie.

Het zijn die onderliggende allergieën die de oorzaak zijn dat we ‘steeds allergischer worden’ en ‘op alles slecht reageren’. We zoeken de stoffen die door het lichaam als toxisch beschouwd worden en daar gaan we onze therapie op richten. Zodat het lichaam weer een weerstand en een bepaalde reserve kan opbouwen en niet meer ‘schrikt’ bij alles wat enigszins irritatie kan opwekken. Daarnaast leer je hoe het immuunsysteem te versterken is, om te voorkomen dat nieuwe allergieën de kop op steken.

Ook kan je met INTEGRA het genezingsproces van lichamelijke, mentale en emotionele klachten ondersteunen met natuurlijke middelen die specifiek inwerken op de klacht en de diep gewortelde emoties die aan de klacht ten grondslag liggen. En met de Fobie Eliminatie Techniek kun je in één uur tijd een fobie bij iemand weghalen. Zelfs fobieën die iemand al zijn of haar hele leven met zich meedraagt kunnen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ik had nooit gedacht dat ik energetisch therapeut zou worden. Ik heb bij InnCare technieken geleerd, maar heel belangrijk was voor mij ook hoe ik kan communiceren over energie. Bij InnCare leerde ik communiceren in duidelijke en niet zweverige taal. Ik kon dit vervolgens ook goed vertalen naar mijn website en toepassen in mijn behandelingen. In de communicatie met mijn cliënt en soms ook met diens naasten.

Saskia Assink, NEI therapie

Een therapievorm die geniaal is door zijn eenvoud en diepgang. Toegankelijk en inzichtelijk worden verbanden gelegd tussen het fysieke emotionele en spirituele lichaam. Op een vlotte manier wordt contact gelegd met het onbewuste zo dat beperkende patronen opgelost worden. Een gezonder vrijer en creatiever leven is het gevolg. Een ontdekking van je talenten en authenticiteit.

Katri Mets, Metamorfosis

Ik heb de INTEGRA opleiding in de herhaling gedaan waar ik met veel genoegen op terug kijk. Het heeft mij een completer en inzichtelijker beeld gegeven en zodoende ook meer zelfvertrouwen in het toepassen van de methode. Ik kan het nu mooi combineren met de Voetreflexologie waardoor het een belangrijke meerwaarde is voor mij als natuurgeneeskundig therapeute!

Annemieke Blom, Heel Natuurlijk

Wat houdt de INTEGRA opleiding in?

De INTEGRA opleiding is een ideale verdieping op de NEI opleiding en zeer geschikt voor (aankomende) therapeuten die hun cliënten willen helpen met het bestrijden van allergieën en/of hardnekkige emotionele gedragspatronen. Je leert zelfstandig werken met 6 verschillende protocollen om oorzaken van klachten te vinden. Daarbij leer je o.a. werken met Racines (unieke ‘allergie-bestrijdingsmiddelen’), Fleurs (emotionele balansmiddelen) en met voedingssupplementen. Testsets zijn inbegrepen in de opleiding.

De INTEGRA opleiding bestaat uit:

 • online video lessen voor de theorie
 • 2 lesdagen op locatie om de praktijk te leren
 • praktijkopdrachten

Zin om voorgoed af te rekenen met
allergieën en fobieën?

INTEGRA opleiding € 995

  • met spiertesten op zoek naar de oorzaak van klachten
  • online begeleiding bij de huiswerkopdrachten
  • inclusief testsets
  • een techniek waar je efficiënt cliënten mee verder kunt helpen

Data: de eerstvolgende INTEGRA opleiding is op vr. 18 en za. 19 oktober 2024 in Alkmaar. Voorafgaand volg je enkele online lessen en na de lesdagen werk je aan de huiswerkopdrachten.

De opleiding is HBO-conform geaccrediteerd door GRO. De studiebelasting is vastgesteld op 4,5 ECTs.

Ontdek hoe natuurlijke middelen de richting aangeven naar oorzaken en oplossingen.

Ontdek hoe natuurlijke middelen de richting aangeven naar oorzaken en oplossingen.

info-bg-2