Van overspannen, overwerkt en burn-out terug naar ontspanning.

In een wereld waarin er van alles van je gevraagd wordt en je iets te dienstbaar volgt, ligt overspannen raken op de loer. Heb je even geen duidelijk plan voor je leven of heeft je leven een invulling gekregen waar je totaal niet op zat te wachten? Dan huppel je met het grootste gemak een burn-out in.

Zoveel mensen lopen vast in hun eigen gedachten, in de stress van hun bestaan, in de verantwoordelijkheden die ze zichzelf hebben opgelegd of op hun schouders hebben genomen. In situaties die ze dachten aan te kunnen lopen ze ineens vast. Herken je dat?
Wellicht omdat je niet alle aspecten vooraf kon overzien, of misschien omdat je eerder vergelijkbare situaties wel aankon zonder stress, spanning, slapeloze nachten, en grote vraagtekens in de lucht bij ieder stap die je wilde zetten.

Gevolg van dat vastlopen: je wordt gevoeliger voor alles. Je emoties nemen de overhand, je schiet wat vaker uit je slof, moet sneller huilen, je bent humeuriger dan je zou willen zijn en je trekt het gewoon niet altijd even goed om mensen om je heen te hebben die nog meer ‘energie’ van je vragen.

Je lichaam lijkt zwakker te worden. Je immuunsysteem is niet wat het geweest is en je wordt vaker ziek. Je loopt blessures op bij de gewone bewegingen. Je voelt pijntjes en stijfheid in je spieren of gewrichten. En als dit lang aanhoudt en je weet het te negeren, dan kan je zomaar geconfronteerd worden met een burn-out, chronische ziektes of erger. En dat terwijl je het allemaal zo goed probeert te doen!

Je staat voor iedereen klaar, je doet wat er van je verwacht wordt, je leeft naar je eigen opgelegde verwachtingen en je doet alles goed. En dan dit. Ziek, zwak, emotioneel en zoekend naar een uitweg.

Uitweg of inweg?

Vergeet niet jezelf in dit alles. De uitweg die je zoekt is eigenlijk een ‘inweg’. Om jezelf weer sterk en gezond te krijgen, weerbarstig en veerkrachtig te krijgen, hoef je alleen maar de aanwijzingen te volgen die je gevoel en je lichaam je aangeven.

Oké, dat klinkt een stuk simpeler dan het is, dat weet ik. Maar echt moeilijk is het ook niet. Je hebt alleen een beetje hulp nodig. Iedereen die graag wil veranderen en wil leren luisteren naar zichzelf, kan leren hoe je dat kunt doen. En er zijn ook nog eens meerdere wegen naar Rome!

Eén van die wegen, goed begaanbaar en met prachtige inzichten onderweg, is NEI, ofwel Neuro Emotionele Integratie.

Hoe werkt het? Met behulp van spiertesten leer je communiceren met je onderbewuste. Je leert uitzoeken, aan de hand van een protocol, wat de oorzaak is van je onbalans. En met een stukje visualisatie, in combinatie met ademhaling en het aanraken van specifieke acupuntuurpunten kun je de balans herstellen. Balans stimuleert je zelfhelende vermogen en je creativiteit.

Oplossingen verschijnen, je lichaam herstelt zich stap voor stap, je leert weer om te ontspannen en te kiezen voor jezelf. Hierin ligt de mogelijkheid om puur te communiceren met jezelf en met de wereld om je heen. Hierin ligt de ruimte om opnieuw dromen en doelen te stellen die echt bij je passen en waar je je niet stuk op bijt. Omdat je de tools krijgt om jezelf indien nodig te resetten, om op te laden en sprankelend verder te gaan.

Wil je hulp bij het vinden van jouw uitweg / inweg? Maak een vrijblijvende afspraak en onderzoek samen met ons of NEI wat voor jou is.