Over ons

Onze missie is om je leven te verrijken

Opleidingen in de Natuurgeneeskunde

InnCare Opleidingen is ooit begonnen als het Natuurgeneeskundig Centrum. Opgericht in 1987 door Hetty Lambert en voortgezet als maatschap in 1996 met Nicole Michiels als mede-eigenaar. Hetty en Nicole zijn nog steeds de eigenaren en hoofddocenten van de opleidingen. Sinds 2023 worden zij ondersteund door een team van docenten die de NEI basisopleiding voor hun rekening nemen.

Over ons

Onze missie is om je leven te verrijken

Onze missie is om je leven te verrijken

InnCare Opleidingen is ooit begonnen als het Natuurgeneeskundig Centrum. Opgericht in 1987 door Hetty Lambert en voortgezet als maatschap in 1996 met Nicole Michiels als mede-eigenaar. Hetty en Nicole zijn nog steeds de eigenaren en hoofddocenten van de opleidingen. Sinds 2023 worden zij ondersteund door een team van docenten die de NEI basisopleiding voor hun rekening nemen.

Erkend door

De docenten van InnCare Opleidingen.

Hoi, ik ben Nicole. Ervaren docente, trotse moeder en reislustig, leergierig en nieuwsgierig van aard.
Ik groeide op aan twee kanten van het spectrum van de gezondheidszorg. Aan de ene kant artsen en professoren die mij leerde welke klachten en ziektes nooit overgaan. Aan de andere kant de natuurgeneeskundige praktijk van mijn moeder waarin cliënt na cliënt beter werd. Ik heb mijn studie Medische Biologie afgerond en mijn kennis en voorliefde voor de anatomie van de mens weten te verbinden aan mijn kennis en kunde binnen de energetische geneeswijzen. Samen met mijn moeder ben ik nu ruim 25 jaar mede-eigenaar van InnCare Opleidingen.
Ik geniet ervan om als docent mijn kennis door te geven en anderen te inspireren en te zien groeien of in balans te zien komen. Om één op één je door obstakels en zelf-sabotage te leiden. Zodat jij jouw dromen en levensdoelen kunt vormgeven en bereiken. En om vervolgens te zien hoe de tools die wij je leren worden opgepakt om ook anderen te helpen. Hoe mooi is het om te horen of lezen hoe tevreden de cliënten van ‘mijn’ oud-studenten zijn!

Hallo, ik ben Hetty. Natuurgeneeskundig therapeute en oprichter van het Natuurgeneeskundig Centrum (nu InnCare Opleidingen). Wat begon met consulten en een cursus Bach Bloesemremedies bij ons thuis, groeide al snel uit tot een volwaardig opleidingscentrum. Na ruim 35 jaar consulten en het geven van korte beroepsopleidingen, begeleid ik met even veel plezier als voorheen nog steeds cliënten en cursisten door de wondere wereld van de natuurgeneeskunde.
Ik rolde in dit vak zoals velen dat doen. Door eigen klachten die niet over gingen na talloze bezoekjes aan de huisarts, kwam ik bij een therapeut terecht die mij wel kon helpen. Na een opleiding en stages bij deze alternatief therapeut en een flinke dosis zelfstudie startte ik in 1987 mijn Natuurgeneeskundig Centrum. Daarna volgde ik 6 jaar lang opleidingen, o.a. INTEGRA en Neuro Emotionele Integratie (NEI) bij Roy Martina. In 1996 gaven we ook onze eerste NEI opleiding en die opleiding geven we nu nog steeds. Daarnaast ben ik al die jaren consulten blijven geven. In 1997 publiceerde ik mijn boek “Een wereld van bewijzen”, waarin mijn cliënten hun ervaringsverhalen deelden.
Binnen InnCare Opleidingen ben ik de ervaringsdeskundige. Ik heb de meest bijzondere helingsprocessen bij mijn cliënten in gang mogen zetten door de oorzaak van klachten te achterhalen en te helen. De ontdekkingen die je samen met een cliënt kunt doen over de oorzaak van hun klachten boeit mij elke dag weer. En door deze ervaringen te mogen delen met cursisten en toekomstige therapeuten levert één consult kennis en waarde voor velen.

De docenten van de NEI basisopleiding

Fiona Roos (NEI basis Noord-Holland)

Ik ben Fiona Roos en woon in het prachtige dorp Bergen in Noord Holland. Inmiddels heb ik hier ook mijn eigen praktijkruimte. Eigenlijk ben ik altijd wel met (het fysieke lichaam van) de mens bezig geweest. Ruim 20 jaar als sport instructrice in diverse sporten lesgegeven en toen de opleiding gewichtsconsulent erbij gedaan.

Uiteindelijk merkte ik dat er meer nodig is om gezond te blijven dan alleen bewegen en letten op macronutriënten. Toen heb ik mezelf verdiept in hormonen en daarna een medische basiskennis en een orthomoleculaire therapeuten opleiding afgerond. Nadat ik zelf in aanraking was gekomen met een homeopaat/kinesioloog en merkte dat het zelf herstellend vermogen werd aangezet, was ik geïnspireerd geraakt. Zodoende kwam ik bij InnCare en heb veel geleerd bij Hetty en Nicole. De NEI gebruik ik nu ook veel bij cliënten en de combinatie is leuk en werkt goed.

Inmiddels heb ik ook 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven en ben vertrouwd met het coachen van teams en het geven van presentaties & workshops, daarom des te mooier om nu les te mogen geven in NEI. Het lijkt me leuk jou te ontmoeten en de basis van de NEI aan jou te mogen overdragen. Hopelijk zie ik je snel!

Susan Voogt (NEI basis Zuid-Holland)

Ik ben Susan, ik woon met mijn man en zoon in Leidschendam en heb daar ook mijn praktijk aan huis.

Na mijn technische opleiding als optisch instrumentmaker ben ik bij een bedrijf gaan werken waar hulpmiddelen voor slechtzienden gemaakt worden. Gezondheid, de mens en van alles bekijken met de microscoop heeft mij altijd enorm geboeid en biologie en scheikunde vond ik het leukste vakken op de middelbare school. Om mijzelf te ontwikkelen en aan mijn gezondheid te werken ben ik in 2011 de NEI-opleiding bij Hetty en Nicole gaan volgen. Sinds die tijd ben ik naast mijn baan een eigen praktijk op gaan zetten en mij verder gaan ontwikkelen met INTEGRA/Bio causale therapie, Medische basiskennis en levend bloed analyse.

Het mooie van NEI vind ik de prachtige reacties als we de oorzaak van klachten wegnemen, wat het met mensen doet en met name ook de snelheid waarmee de mensen de “verlichting” voelen. NEI kan overal en voor iedereen ingezet worden in combinatie met alle andere behandelingen wat het zo veelzijdig maakt. NEI is dan zeker de mooiste methode die mij van onder andere jarenlange migraine en eczeem af heeft geholpen. En met mijn klanten bereik ik keer op keer allerlei mooie resultaten. Deze methode is te mooi om niet door te geven en wil ik dan ook aan zoveel mogelijk mensen leren, hiermee kunnen we met elkaar vele mensen helpen.

Jacqueline Elst (NEI basis België)

Ik ben Jacqueline en ik woon in Essen te België. Ik ben met NEI in aanraking gekomen via een kennis en oud-NEI student. Ik vond dit waanzinnig mooi en apart.
De opleiding ben ik gaan volgen in Oud-Turnhout in 2018/2019, maar door een complete huisbrand heb ik deze niet af kunnen maken. Wel de opleiding daarna in 2019/2020. De opleiding zelf was heel gemoedelijk en gezellig. NEI is fascinerend, er lossen stukjes op, waar je het besef niet van had. Magisch! Ik werk nu 3 jaar met de NEI, allerlei verschillende mensen komen hiervoor op mijn pad, met lichamelijke en/of mentale klachten. Heerlijk om de ervaring die ze opdoen te zien en ook de verandering die ze ondergaan. De een voelt dit meteen, bij de ander is er ’n genezingsproces ingang gezet. Ik ben heel blij met NEI, NEI maakt vrij!

Ik geef ook workshops over NEI, in de vorm van een actieve kennismaking en de weg van het protocol. Tevens werk ik met Bachbloesems, pendelen en familieopstellingen. Door dit werk ben ik veel dichter bij mezelf gekomen en dat gun ik iedereen!

Eerst even kennismaken?

Eerst even kennismaken?

Wil je eerst kennismaken met de docenten? Klik op de knop hieronder om een bel of zoom afspraak in te plannen, kom langs voor een korte ontmoeting of vraag (indien beschikbaar) een eerste online module aan en ervaar je of de opleiding bij je past. Zo niet, dan kun je voor aanvang van de eerste praktijk lesdag je geld terug krijgen.

info-bg-2