Opleidingen

Neuro Emotionele Integratie (NEI)

Neuro Emotionele Integratie (NEI)

volledige therapeutenopleiding

(Liever eerst de basis? Kijk dan bij de NEI basisopleiding)

Opleidingen

Neuro Emotionele Integratie (NEI)

Neuro Emotionele Integratie (NEI)

volledige therapeutenopleiding

(Liever eerst de basis? Kijk dan bij de NEI basisopleiding)

Werk je met cliënten die steeds tegen ‘onzichtbare’ obstakels lopen in hun gewenste veranderingen, in hun groeiproces?

Met NEI heb je de tools om hen door onbewuste obstakels heen te helpen en hen recht op hun doel af te laten gaan.

Loop jij weleens vast met je cliënten? Wil je meer uit je rol als coach, therapeut of consulent halen?

Er zijn altijd wel cliënten die je steeds hetzelfde advies moet geven en die het toch niet op lijken te pakken. Mensen die heel graag van hun klachten af willen en die braaf elke keer op consult komen. En die tegelijk ook elke keer met iets meer frustratie je praktijk in stappen. Omdat ze niet de resultaten zien waar zij, en jij, op gehoopt hadden. Willen ze wel echt veranderen? Ja natuurlijk, anders komen ze niet naar je praktijk. Kunnen hun klachten veranderen, kan hun leven en hun gevoel van welbevinden significant verbeteren? Zeker. Maar alleen als je samen met je cliënt oude patronen weet te doorbreken en oude (emotionele/energetische) blokkades kunt opruimen.

Wij zijn Nicole en Hetty, oprichters van InnCare Opleidingen. Bij ons kun je sinds 1991 terecht voor opleidingen in het brede vakgebied van de natuurgeneeskunde, waarin we (toekomstig) therapeuten en coaches technieken leren die hoofd, hart en lijf te besturen en weer te laten samenwerken. Het heeft ons zelf veel gebracht als mens en als therapeut. En het heeft met de honderden therapeuten die we hebben opgeleid ook al duizenden cliënten op het goede spoor gezet naar een gezond bestaan.

Haal meer voldoening uit je werk als therapeut of coach door NEI toe te passen in je praktijk.

Werken met spiertesten leert je luisteren naar je lichaam

Als cliënt voel je direct hoe je lichaam reageert via de spiertesten.

Oude blokkades kun je met NEI transformeren

NEI zet onbegrepen en vastgelopen emoties om in positieve gedachten en gevoelens.

Ervaren docenten helpen je om je doelen te bereiken

NEI gebruik je voor mens en dier. En ook voor je eigen welzijn en gezondheid. Wij helpen je hierbij.

Wat is NEI ofwel Neuro Emotionele Integratie?

Elke gebeurtenis waarbij emoties niet geuit zijn, elk gesprek met conflicterende verwachtingen, elk gevoel dat niet geplaatst kon worden zorgt ervoor dat er energetisch iets vastloopt.
Deze energetische blokkades beïnvloeden het functioneren van lichaamscellen waardoor klachten ontstaan. Dit kunnen fysieke klachten zijn zoals hoofdpijn, huidproblemen, buikklachten, blessure gevoeligheid bij het sporten, allergie en overgewicht. Maar ook sociaal-emotionele klachten als angsten en fobiën, een laag zelfbeeld, onzekerheid, aansluiting missen en onderpresteren. Of mentale klachten als depressie, verslaving, perfectionisme of compulsiviteit.

Met Neuro Emotionele Integratie (NEI) kunnen we in gesprek gaan met het onbewuste geheugen (door middel van spiertesten en een vast protocol van vragen) om de details van de energetische blokkade te achterhalen. Wanneer bekend is welke emotie en welke gedachten op welk moment in het verleden zijn vastgelopen, kunnen we dit energetisch oppakken en ‘integreren’. Je wist hiermee de oorzaak van de klacht uit het onderbewustzijn. En zonder oorzaak heeft de klacht geen bestaansrecht meer. Nu kan lichaam en geest herstellen. Wanneer iemand bewust meegaat in verandering, doet het zelfhelende vermogen de rest.

Wat kan NEI voor jou als therapeut/coach betekenen?

NEI geeft toegang tot antwoorden in het onderbewustzijn, over waarom klachten zijn ontstaan. Het haalt in het onderbewustzijn de blokkades weg die de energetische flow verstoren. Het geeft een boost aan het zelfhelende vermogen. En het geeft inzicht in wat de cliënt kan doen om nieuwe klachten te voorkomen.
Dit alles in een uur tijd, zonder herbeleving van oud zeer, zonder fysieke onderzoeken, zonder medicatie en zonder bijwerkingen. Het enige wat nodig is, is een open mind van jou en je cliënt en de bewuste keuze van de cliënt om zichzelf van hun klachten te verlossen.
NEI biedt oplossingen voor fysieke klachten die vaak terugkeren, voor stress gerelateerde klachten, voor vermoeidheid en gebrek aan energie, en voor eigenlijk alles wat wij in deze huidige drukke wereld graag zouden willen veranderen wat tot nu toe nog niet gelukt is.

De Neuro Emotionele Integratie therapeutenopleiding

 • leert je zelfstandig werken met spiertesten en het NEI protocol
 • maakt je bewust van de oorzaken van je klachten
 • leert je hoe je de stress van oude blokkades transformeert tot groei, herstel en balans.
 • geeft je de tools om je eigen klachten te keren
 • stelt je in staat om anderen van hun klachten af te helpen
 • biedt je een tool die je de rest van je leven kunt gebruiken om je zelfhelende vermogen aan te zetten

De NEI opleiding volgen bij Hetty en Nicole is voor mij een absolute verrijking van mijn leven geweest en nog steeds. Dagelijks maak ik gebruik van de NEI, waarmee ik dmv de spiertest kan opzoeken waar de blokkade zit, en de verandering kan aanbrengen op weg naar de heling. Zo blij dat ik hier zoveel mensen mee kan helpen!
De lessen bij Hetty en Nicole heb ik als heel prettig ervaren. Zij hebben samen heel veel kennis en ervaring welke ze op een hele prettige manier weten over te dragen.

Anita de Boer, NEI-therapie.com

Van de vele cursussen/ opleidingen die ik gevolgd heb als osteopaat D.O. & psychiatrische verpleegkundige staat de NEI gegeven door Hetty & Nicole in mijn top 3. De methodiek van NEI werd duidelijk aangeleerd en begeleid en was direct toepasbaar in de praktijk. Het is een mooie methodiek om direct contact te leggen met het onderbewuste zonder te veel potjes te moeten openen. Op een zachte bewuste manier kan je jouw nieuwe ik vormen, wat direct voelbaar is. Dank u voor het stap voor stap aanleren van deze methodiek, van mens tot mens.

Chris Wens, Gezondheidswens

Hetty en Nicole zijn beide dames met veel ervaring. Dat merk je wanneer je les van hen krijgt. De opleiding is zeer praktijkgericht, waardoor je de techniek tijdens de les onder de knie krijgt. Alles wordt tevens stap voor stap uitgelegd en je krijgt een duidelijke en handige manual, waarin je alles kan nalezen en thuis verder kan oefenen. Wanneer iets niet lukt, krijg je persoonlijke ondersteuning om ervoor te zorgen dat je er wel in slaagt. Deze dames zorgen voor een veilige setting, waardoor je je als student gedragen voelt. Ik heb met veel plezier les bij hen gevolgd.

Veerle Mullenders, Doelgericht

Wat houdt de Neuro Emotionele Integratie therapeutenopleiding in?

In een traject van 5 maanden leer je zelfstandig werken met NEI. De theorie lessen staan in onze online leeromgeving en kun je volgen en herhalen op je eigen tempo. Tussen de online lessen door kom je 1x per 3 tot 4 weken naar de lesdagen om de theorie in praktijk te brengen, al je vragen te stellen en de techniek eigen te maken.
De opleiding is intensief. Om NEI goed te leren en goed toe te kunnen passen is het belangrijk om tussen de lesdagen door de praktijkvaardigheden te kunnen oefenen op medestudenten, vrienden of familieleden.
Door het insturen van de uitwerkingen van praktijkopdrachten en door de praktijk te oefenen op de lesdagen en oefendagen, kun je deze prachtige techniek binnen een half jaar leren.
De eerstvolgende NEI opleiding start zaterdag 24 februari 2024 in Alkmaar.

De NEI therapeutenpleiding bestaat uit:

 • uitgebreide werkboeken
 • 6 online modules met video’s en teksten om de theorie eigen te maken
 • 5 lesdagen en 2 oefenochtenden om de praktijk te oefenen
 • bonus: Masterclass NEI met kinderen
 • huiswerkopdrachten en korte kennistoetsen
 • intensieve persoonlijke begeleiding tijdens de NEI opleiding
 • en een groep gelijkgezinde inspirerende medestudenten om samen dit avontuur mee aan te gaan

Ben jij klaar om meer uit je rol
als therapeut of coach te halen?

NEI therapeuten opleiding   € 1995  (vrijgesteld van btw, CRKBO geaccrediteerd)
  • persoonljke ontwikkeling in het kwadraat
  • de kans om zowel je eigen klachten als die van anderen direct aan te pakken
  • unieke combinatie van online modules én live lesdagen
  • 1-op-1 begeleiding van zeer ervaren NEI therapeuten
  • een techniek waar je je leven lang gebruik van zal maken

De NEI therapeutenopleiding is een GRO geaccrediteerde scholing, HBO conform, met 378 SBU en 13,5 ECTS. Voor deze opleiding reserveer je gedurende de opleiding 1 dagdeel in de week voor zelfstudie.

Wegens familieomstandigheden start de eerstvolgende NEI opleiding 1 maand later en wel op start za. 24 februari 2024 in Alkmaar. Je kunt je nog aanmelden!

Het lesrooster is als volgt:

 • zaterdag 24 februari – lesdag 1
 • zaterdag 9 maart – oefenochtend
 • zaterdag 23 maart – lesdag 2
 • zaterdag 6 april – oefenochtend
 • zaterdag 20 april – lesdag 3 (tevens instroomdag na NEI basisopleiding)
 • zaterdag 18 mei – lesdag 4
 • zaterdag 8 juni – lesdag 5
 • zaterdag 22 juni – bonus lesdag: Masterclass NEI met kinderen

Wanneer je een lesdag moet missen door ziekte of een reeds geboekte reis, dan vinden we bijna altijd een passende oplossing. Mail ons voor de mogelijkheden!

Voel je weer fijn in je lijf, hart en hoofd. Kies vandaag nog voor de NEI opleiding.

Voel je weer fijn in je lijf, hart en hoofd. Kies vandaag nog voor de NEI opleiding.

info-bg-2